5 tips om je immuunsysteem een boost te geven!

Artikelen voeding, Blog

In deze blog geef ik je 5 makkelijke tips om jouw immuunsysteem te versterken! 

#1 Eet gezond en gevarieerd 🍌
Je creëert een sterk immuunsysteem door een gezond, onbewerkt en gevarieerd voedingspatroon. Zo voed je jouw lichaam en krijgt het voldoende voedingsstoffen binnen om je weerstand een boost te geven. Veel vitaminen en mineralen hebben een positieve werking op het immuunsysteem zoals o.a. vitamine A, C, D, ijzer, selenium en zink.

Met de weekmenu’s eet je gezond en gevarieerd, zonder dat je lang in de keuken hoeft te staan en versterk je jouw immuunsysteem 🥑

Bestel jouw weekmenu’s hier!

#2 Wandelen 🚶‍♀️
Je hoeft geen uren in de sportschool door te brengen, wandelen is namelijk al heel goed voor je gezondheid. Bewegen zorgt voor een betere doorbloeding en zorgt ervoor dat afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd worden. Daarnaast zorgt wandelen ook voor ontspanning en dit is ook weer gunstig voor je immuunsysteem. Twee vliegen in één klap dus!

#3 Slapen 😴
Voldoende slaap is essentieel voor een goede weerstand. Slaap daarom gemiddeld 7-9 uur per nacht (met kleine kinderen soms lastig) voor een optimaal werkend immuunsysteem en wordt lekker uitgerust wakker.

#4 Koud douchen 🚿
Brrr, het klink niet echt heel aantrekkelijk, maar minimaal 30 seconden koud (af)douchen is heel erg goed voor je lichaam. Het koude water zorgt voor de productie van witte bloedcellen, wat je weerstand versterkt.

#5 Drink voldoende water 💧
Een goede vochtbalans is belangrijk voor een sterke weerstand. Probeer iedere dag minimaal 2 liter water te drinken, zodat afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden.

Met welke tip(s) ga jij aan de slag?

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Of wil je graag afvallen? Meld je dan hier aan voor online coaching.

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!