5 tips om gezond(er) uit eten te gaan!

Artikelen voeding, Blog

Uiteten gaan is natuurlijk hartstikke leuk, gezellig en bovendien ook erg lekker. Je hoeft een avondje niet zelf te koken en op te ruimen, dat is fijn! Maar is uiteten gaan ook gezond? Je kunt niet helemaal zelf bepalen wat je gaat eten en hoe dat bereid wordt, maar een bewustere keuze maken kan zeker! Hieronder volgen enkele tips om gezonder uiteten te kunnen gaan.

1. Bekijk alvast thuis het menu 
Bij veel restaurants heb je de mogelijkheid om op de website het menu van te voren te bekijken. Op deze manier kun je alvast je keuze maken. Het is namelijk moeilijker een gezonde keuze te maken op het moment dat je de menukaart (met honger) in het restaurant bekijkt. Blijf op deze manier bij je plan en neem van te voren de tijd om uit te zoeken wat
voor jou de beste keuze is!

2. Vermijd alcohol en suikerrijke dranken
Drink voor én tijdens de maaltijd het liefst water of desnoods een light frisdrank. Alcohol zit bomvol lege calorieën. Dit betekent dat alcohol veel energie bevat en dat het lichaam er maar weinig gezonde voedingsstoffen uit kan halen. Door de alcohol en suikerrijke dranken te vermijden heb je al een hoop winst behaald!

3. Koffie of thee in plaats van een toetje
Neem in plaats van een dessert liever een kop koffie of thee zonder melk en suiker. Op deze manier kun je toch gezellig mee doen met de laatste gang, maar maak je wel een bewuste keuze!

4. Dressing en saus
Ook met dressing en sausjes kun je een bewuste keuze maken. Neem bijvoorbeeld sausjes op basis van groenten (bijvoorbeeld tomatensaus) in plaats van roomsausjes. Het aantal calorieën per maaltijd wordt hierdoor minder en je krijgt ook nog eens meer groenten binnen! Ook kun je bij de bestelling vragen of de sausjes en dressings apart
geserveerd kunnen worden. Hierdoor kun je zelf de hoeveelheid bepalen.

5. à la carte
Vermijd restaurants met een all you can eat concept. Bij een all you can eat restaurant is de kans groot dat je vaker een bordje zult opscheppen. Kies voor een restaurant waar je à la carte kunt eten, op deze manier zit er een maximum aan de hoeveelheid van het eten.

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!