5 tips om gezond te eten buiten de deur!

Artikelen voeding, Blog

Uit eten gaan is hartstikke leuk, gezellig en bovendien ook erg lekker. Je hoeft een avondje niet zelf te koken en op te ruimen, dat is fijn! Maar is uit eten gaan ook ‘gezond’? Je kunt namelijk niet helemaal zelf bepalen wat je gaat eten en hoe dat klaargemaakt wordt, maar een bewustere keuze maken kan zeker. Hieronder volgen enkele tips, zodat je gezonder uit eten kunt gaan…

1. De kaart!
Bij veel restaurants heb je de mogelijkheid om op de website het menu van te voren te bekijken. Op deze manier kun je alvast je keuze maken. Het is namelijk moeilijker een gezonde keuze te maken op het moment dat je de menukaart (met honger) in het restaurant bekijkt. Blijf op deze manier bij je plan en neem van te voren de tijd om uit te zoeken wat voor jou de beste keuze is!

2. Alcohol en suikerrijke dranken
Oké, één alcoholische drank kan natuurlijk wel, maar let je op je lijn, dan kun je daarna het beste overstappen op water of desnoods een light frisdrank. Alcohol zit namelijk bomvol lege calorieën (een flesje bier bevat al gauw 140 kcal!). Dit betekent dat alcohol veel energie bevat en dat het lichaam er maar weinig gezonde voedingsstoffen uit kan halen. Door de alcohol en suikerrijke dranken te vermijden heb je al een hoop winst behaald!

3. Koffie of thee 
Neem in plaats van een dessert liever een kop koffie of thee zonder melk en suiker. Op deze manier kun je toch gezellig mee doen met de laatste gang, maar maak je wel een bewuste keuze!

4. Dressing en saus
Ook met dressing en sausjes kun je een bewuste keuze maken. Neem bijvoorbeeld sausjes op basis van groenten (bijvoorbeeld tomatensaus) in plaats van roomsausjes. Het aantal calorieën per maaltijd wordt hierdoor minder en je krijgt ook nog eens meer groenten binnen!
Ook kun je bij de bestelling vragen of de sausjes en dressings apart geserveerd kunnen worden. Hierdoor kun je zelf de hoeveelheid bepalen.

5. à la carte
Vermijd restaurants met een ‘all you can eat’ concept, omdat hier de kans groter is dat je vaker een bordje zult opscheppen. Kies voor een restaurant waar je à la carte kunt eten, op deze manier zit er een maximum aan de hoeveelheid van het eten. En je hoeft natuurlijk niet alles op te eten. Luister goed naar je lichaam, vol = vol!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

2 × twee =

Menu