6 praktische tips om je calorie-inname te verminderen!

Artikelen voeding, Blog

Als je bezig bent met afvallen let je waarschijnlijk meer op je voeding en zorg je ervoor dat je meer beweegt. Het is belangrijk dat je niet drastisch je voedingspatroon aanpast of jezelf uithongert, maar om langzaam een gezond voedingspatroon aan te leren dat goed vol te houden is. Soms kunnen kleine veranderingen al een (heel) groot verschil maken. In deze blog vind je een aantal handige tips die je in je voedingspatroon kunt toepassen als je op je gewicht let en waar je calorieën mee bespaart…

Ga voor veel groenten
Door de verhouding tussen de hoeveelheid groente, vlees en aardappelen/pasta/rijst aan te passen op je bord kun je calorieën besparen, zonder een hongerig gevoel te ervaren.

Kies ongepaneerde producten
Kies voor ongepaneerd vlees, vis, gevogelte of vegetarische burgers. Paneren zorgt voor een lekker knapperig korstje, maar als je gepaneerde producten bereid, wordt er veel vet in de paneerlaag opgenomen en dit eet je ongemerkt op. Het kan wel 100 kcal per 100 gram schelen.

Kies voor rode sauzen 
Witte sauzen bevatten meer vet en calorieën dan rode sauzen. Wil je een lekkere pasta maken? Maak deze dan op basis van tomatensaus en voeg lekker veel groenten toe.

Laat suiker in koffie of thee staan
Door het toevoegen van een theelepel suiker aan je kopje koffie of thee krijg je per kopje al gauw 16 calorieën binnen. In eerste instantie denk je nu misschien…dat valt toch beste mee? Maar als je bijvoorbeeld 5 koppen per dag drinkt (of zelfs meer), kan dit gauw oplopen. Je drinkt dan ongemerkt meer calorieën weg dan je denkt. Toch zoet in je koffie of thee? Gebruik dan pure stevia.

Laat het toetje staan
Mocht je na de avondmaaltijd altijd nog trek hebben, kun je tijdens de maaltijd een schep extra groenten/salade/rauwkost opscheppen. Vaak is het een gewoonte om een toetje te eten, maar kun je eigenlijk best zonder. Dit scheelt je al gauw tussen de 75 en 150 kcal per schaaltje.

Kies water met een smaakje
Laat frisdranken (ook de light varianten) staan en schenk voor jezelf een lekker glas (mineraal)water in met een schijfje citroen, takje munt, komkommer, limoen of ander fruit. Heerlijk fris en dorstlessend en het scheelt je al gauw 95 kcal per glas.

Wat ga jij veranderen in jouw voedingspatroon? Laat het in een reactie hieronder weten!

Mocht je een stok achter de deur nog hebben, kan ik je helpen! Samen gaan we kijken hoe ik jou optimaal kan begeleiden om jouw doel te bereiken. Wil je meer informatie en ben je nieuwsgierig wat ik voor jou kan doen? Neem dan contact op via de mail: info@healthinessonline.nl.

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!