3x snelle lunchsalades om mee te nemen!

Blog, Lunch

Wil je graag meer salades eten? Of meenemen voor onderweg? Lees dan snel verder!
Zo af en toe een beetje variatie op een boterham kan geen kwaad. En omdat we toch alweer richting de lente gaan (yeah!), wordt het weer tijd voor heerlijke salades. Als je een bakje hebt die goed sluit, kun je heel makkelijk een salade meenemen naar je school en/of werk. Neem de dressing in een apart bakje mee en doe die er pas over als je de salade gaat eten, anders kunnen bepaalde ingrediënten van je salade slap worden en daar wordt het niet lekkerder op. Mocht het straks warmer weer worden, kun je een klein koeltasje met een koelelement aanschaffen en hier je bakje met salade, je dressing en tussendoortjes in meenemen. Ik heb drie heerlijke salades voor je op een rijtje gezet, dus probeer ze allemaal uit en varieer!

Kikkerwtensalade met feta 

Lijstje (voor 1 persoon)
1 klein blikje kikkererwten
1/2 avocado
1 handje cherry- of snoeptomaatjes
1/4 komkommer
Feta of witte kaas, naar smaak

Dressing: 1 el extra vierge olijfolie, scheutje citroensap, versgemalen peper en zeezout naar smaak.

Aan de slag!
1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze eventueel nog even af met water.
2. Snijd de avocado, komkommer en tomaatjes in stukjes en voeg deze aan de kikkererwten toe.
3. Maak de dressing: Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg deze toe aan de salade.
4. Bestrooi de salade met de feta of witte kaas.

Witlofsalade met romige yoghurtdressing 

Lijstje (voor 1 persoon)
1 grote struik witlof
1 handje geweekte rozijnen
1/2 appel in stukjes
1 handje walnoten
4 plakjes (gerookte) kipfilet

Dressing: 1 el yoghurt, 1 tl mayonaise, versgemalen zwarte peper en zeezout.

Aan de slag!
1. Was de witlof en snijd deze in dunne reepjes en doe dit in een kom of schaal of leg de witlof op een bord.
2. Snijd de kipfilet in lange reepjes of iets kleiner, net wat je lekker vindt.
3. Voeg de rozijnen, appel, walnoten en kipfilet toe.
4. Maak de dressing: Roer de mayonaise door de yoghurt en voeg verse peper en zeezout toe. Giet daarna de dressing over de witlofsalade, even goed door elkaar roeren en je kunt heerlijke genieten van je salade!

Pastasalade met wortel en sinaasappel

Lijstje (voor 1 persoon)
100 g worteltjes of winterpeen
1 teentje knoflook
¼ el komijnpoeder (djintan)
50 g volkorenpasta
50 g feta
Munt, peper en zeezout naar smaak
Optioneel: Handje rucola

Voor de dressing: 1,5 el olijfolie, ½ sinaasappel, 1 tl balsamicoazijn.

Aan de slag!
1. Halveer de wortel(s) in de lengte en snijd in stukjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn.

2. Voeg 2 el olie toe en bak hierin de wortel en knoflook ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg het komijnpoeder toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel de pasta onder koud stromend water af.

4. Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel. Snijd met een scherp mes de witte schil van de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op in een kommetje.

5. Voor de dressing voeg je de sinaasappelrasp, de balsamicoazijn en de olijfolie toe aan het sap en breng op smaak met peper en zeezout.

6. Verkruimel de feta. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd dit fijn. Meng de dressing en groenten door de pasta. Schep voorzichtig de sinaasappelpartjes, feta en munt erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.

Welke salade maak jij het liefst? Laat het hieronder weten in een reactie!

Gerelateerde berichten

No results found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

6 + 12 =

Menu