Thai food Friday…Pad Thai

Diner

Voor de heerlijkste Thaise recepten moet je de komende weken bij Healthiness zijn, want Anne verblijft lekker in Thailand en geeft Healthiness een kijkje in de Aziatische keuken. Elke week vind je op de blog een heerlijk healthy recept met foto’s rechtstreeks uit Thailand. Hoe leuk!


 


Pad Thai, oftewel roergebakken noedels met kip of garnalen en gemalen pinda’s, is één van de bekendste gerechten van Thailand en daarom verdiend het de eerste plaats in de Healthiness on Tour. Bijna alle smaken (zout, zuur, zoet en pittig) komen in dit gerecht voor en als dit goed in balans is, heb je een heerlijk bordje roergebakken noedels met heel veel smaak. Onderstaand recept zit boordevol groente en heb je binnen no-time op tafel staan. Ga dus snel aan de slag voor een super lekker bordje Thai food…


 


Ingrediënten (voor 2 personen)


1 el kokosolie


2 (biologische) kipfilets, in blokjes


150 gram udon- of boekweitnoedels


2 lente uitjes


2 teentjes knoflook, gehaktPad Thai Healthiness Online


stukje verse gember (2 cm), fijngehakt


1 winterwortel, in dunne sliertjes


150 gram sugar snaps


100 gram taugé


half bakje champignons, in plakjes


2 eieren


3 handjes ongezouten pinda’s


bosje koriander


optioneel: chili flakes


 


Voor de saus


sap van 1 limoen


1 el kokosbloesemsuiker


1 el vissaus


2 el sojasaus


 


Bereidingswijze


1. Kook de noedels volgens de verpakking.


2. Verhit de kokosolie in de wok. Roerbak de knoflook, gember en de lente-uitjes op hoog vuur.


3. Voeg de kipfiletblokjes toe en roerbak dit tot het rondom aangebraden en bijna gaar is.


4. Voeg de winterwortel, sugar snaps, taugé en champignons en 1 handje ongezouten pinda’s toe en roerbak dit nog een paar minuten mee.


5. Voeg daarna de gekookte noedels toe.


5. Duw alles naar één kant van de wok en breek de eieren aan de andere kant. Roer tot de eieren gaar zijn en meng dit dan door de andere ingrediënten in de wok.


6. Maak een sausjes van het limoensap, kokosbloesemsuiker en de vis- en sojasaus. Meng dit door het gerecht. Bestrooi het gerecht met koriander en de rest van de pinda’s en serveer.  

 


Tips!


1. Mocht je van lekker pittig houden, kun je de pad thai nog met chili flakes bestrooien.


2. Je kunt i.p.v. kip ook gepelde garnalen of tofu (in blokjes) toevoegen.


3. Kies, als je glutenvrije noedels wilt gebruiken, voor boekweitnoedels. Maar let op! Sommige boekweitnoedels bevatten ook een deel tarwe, dus ga dan voor de variant die van 100% boekweit is gemaakt. 


 


Heb jij nog lekkere suggesties? Laat het weten door hieronder een reactie achter te laten…

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!