Suikervrije (gevulde) speculaasmuffins

Blog, Healthy baking

Naast pepernoten, brokken speculaas en chocoladeletters, kunnen deze heerlijke speculaasmuffins absoluut niet ontbreken. Eigenlijk zijn ze het hele jaar door heerlijk 😉 Gelukkig kun je er verantwoord van snoepen, want deze muffins zijn vrij van geraffineerde suiker.

Lijstje (voor +/- 12 stuks)
180 gram speltbloem
60 gram gesmolten kokosolie
75 gram kokosbloesemsuiker
3 los geklopt eieren
1,5 tl wijnsteenbakpoeder
3 tl koek- en speculaaskruiden

Mocht je graag gevulde speculaasmuffins met amandelspijs willen? Dan vind je hier het recept voor een supersnelle en simpele homemade en suikervrije amandelspijs.

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng de speltbloem met de kokosolie, kokosbloesemsuiker, ei, speculaaskruiden en wijnsteenbakpoeder tot een samenhangend mengsel.
3. Vul de muffinvormpjes met het mengsel. Vul ze maximaal 3/4. Als je de muffins nog vult met amandelspijs, kun je met je vinger een holletje maken in het beslag en daar een stukje amandelspijs in drukken.
4. Strooi als laatste wat amandelschaafsel over de muffins en bak de muffins in 15 minuten gaar en bruin.

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!