Heb je zin in iets zoets, maar wel gezond? Dan zijn deze zelfgemaakte power haverrepen echt fantastisch. Gewoon als tussendoortje (bij de thee) of voor na het sporten. En het leuke is dat ze super snel gemaakt zijn…hoe lekker is dat!
Lijstje
130 gram havervlokken (of havermout)
60 gram gemengde ongezouten noten en zaden (lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, etc.)
50 gram ontpitte dadels
30 gram rozijnen
1 el kokosrasp
2 theelepels geraspte schil van een sinaasappel
1 eetlepel kaneel
70 gram honing of rijsttroop
2 eetlepels water
2 eetlepels zonnebloemolie
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Doe de havervlokken, noten, zaden, dadels, kokos, sinaasappelschil en kaneel in een blender of keukenmachine en hak tot een grove substantie.
3. Verwarm de honing of rijsstroop in een pannetje tot deze vloeibaar is en voeg dan de olie en het water toe.
4. Roer alles goed door elkaar en voeg het havermengsel toe. Goed roeren, totdat je een kleverige massa krijgt.
5. Bekleed een klein bakblik of een kleine ovenschaal met bakpapier en verdeel de mueslimassa erover.
6. Smeer goed uit, zodat het overal even dik is. Ga voor ongeveer een centimeter dikte.
7. Bak de koek ongeveer 20 minuten in de oven.
8. Haal uit de oven en maak inkepingen met een mes waar je de plak straks wilt breken.
9. Laat de plak helemaal goed afkoelen en breek/snijd dan in repen.
Geniet ervan!
Mocht je deze power haverrepen gaan maken, vind ik het altijd leuk om te horen wat je ervan vond of te zien hoe het is geworden. Als je het op social media deelt, kun je in je berichtje #kokenmethealthiness of @healthinessonline vermelden, dan kan ik het vinden :-). Maar een reactie hieronder kan natuurlijk ook. Succes!
Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Of wil je graag afvallen? Meld je dan hier aan voor online coaching.