Kruidnoten met amandelspijs

Blog, Healthy baking
Kruidnoten met gezonde amandelspijs

Ik ben echt dol op al die lekkere Sinterklaasbaksels. Sinds ik weet dat je supersnel homemade amandelspijs kunt maken en dit een hele tijd in de koelkast kan bewaren, heb ik het standaard op voorraad. Toen ik kruidnoten aan het bakken was, kreeg ik opeens het gekke idee dat ik ze wel kon vullen met amandelspijs. En dat was een goed idee 🙂 Deze heerlijke kruidnoten zijn ideaal als je graag snoept, maar liever geen suiker en/of zuivel gebruikt en ze zijn ook nog eens glutenvrij. Daarnaast zijn ze super easy om te maken en ontzettend lekker. Duik dus snel de keuken in…

Lijstje
150 gram boekweitmeel of speltmeel
50 gram amandelmeel
80 gram gesmolten kokosolie
50 gram kokosbloesemsuiker
1 el honing
3 tl koek- en speculaaskruiden
1 tl wijnsteenbakpoeder
6 el plantaardige melk (rijstmelk, havermelk, amandelmelk (ongezoet))
Snufje kaneel
Snufje zeezout

Je hoeft de kruidnoten natuurlijk niet te vullen met amandelspijs, maar dit maakt het nog net iets lekkerder. Zelf amandelspijs maken is zo gepiept en deze amandelspijs is ook nog eens suikervrij en je kunt het voor heel veel healthy baksels gebruiken.

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Meng de droge ingrediënten in een kom (boekweitmeel, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, kaneel, wijnsteenbakpoeder en zout).
3. Meng in een andere kom de vloeibare ingrediënten (kokosolie, plantaardige melk en honing) en meng deze daarna door de droge ingrediënten.
4. Kneed alles goed door elkaar, zodat er een mooie bal ontstaat.
5. Leg bakpapier op de bakplaat. Maak van de bal kleine knikkers, leg deze op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Als je de gevulde kruidnoten variant wilt maken, maak je met je vingertoppen een klein kuiltje in het deeg en druk je hier een beetje amandelspijs in.
6. Bak de kruidnoten in 15-20 min in de oven. Let op! Houd ze goed in de gaten, want ze verkleuren soms erg snel (vooral de onderkant).

Tip!
Mocht je niet van boekweit houden, kun je boekweitmeel ook vervangen voor speltmeel. Alleen zijn de kruidnoten dan niet meer glutenvrij.

Lekker gezond genieten!

 

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!