Bijenpollen, I love it!

Smoothies

Superfoods, I love it!  Maar wat zijn superfoods eigenlijk? En wat kunnen ze voor onze gezondheid betekenen? Regelmatig zal ik een artikel schrijven over één van de vele superfood producten.


 


Vandaag een artikel over bijenpollen, want ik heb veel positieve geluiden gehoord over deze kleine bolletjes. Bijenpollen zouden bijvoorbeeld uitermate geschikt zijn voor mensen met hooikoorts en worden ook wel ‘Fontein voor de eeuwige jeugd’ genoemd…


 


Dat bijenpollen gemaakt worden door bijen zal je op zich niet zo verbazen. Bijenpollen worden gemaakt uit stuifmeel. Bijen verzamelen stuifmeel en nectar, voegen dit samen en maken er korreltjes van; dit zijn de bijenpollen die je koopt. Je kunt bijenpollen op verschillende manieren gebruiken als aanvulling op je voeding. Zo heb je bijenpollen in de vorm van: poeder, pillen of korrels.Bijenpollen_Healthiness


 


Bijenpollen bevatten mega veel verschillende voedingsstoffen (lees: meer dan 96!) zoals, vitaminen, mineralen, heel veel antioxidanten en enzymen die super gezond zijn voor ons lichaam. Zij kunnen zelfs vroegtijdige veroudering voorkomen (wie wil dat niet?). Als je bijenpollen gaat gebruiken, zal je merken dat je energie toeneemt en je spijsvertering verbeterd door de reinigende werking. Ook worden je nagels sterker en verbeterd de conditie van je haar. Tijdens het afslanken kunnen de pollen zeer geschikt zijn. De korreltjes zorgen ervoor dat je minder snel trek krijgt en minder snel neigt naar ongezonde voeding.  


Heb je hooikoorts? Dan zijn bijenpollen dé oplossing. Als je vanaf januari t/m juli elke dag een theelepel bijenpollen aan je voeding toevoegt, zal je veel minder last hebben, omdat je weerstand tegen stuifmeel wordt opgebouwd. In het beste geval verdwijnt je hooikoorts helemaal.


 


Als je bijenpollen hebt gekocht, wil je natuurlijk weten hoe je ze kunt gebruiken. Bijenpollen zijn zeer gemakkelijk in gebruik. Ik raad je aan om de bijenpollen niet zo uit het potje of zakje te eten i.v.m. de smaak. Daarentegen zijn ze wel heel geschikt om aan je pap, kwark, verse sap of smoothie toe te voegen en is het niet moeilijk om deze megagezonde korreltjes iedere dag binnen te krijgen. Je kunt ze ’s ochtends ook op een nuchtere maag met een glas water innemen. Let er op dat je superfoods nooit verhit, want dan gaan de gezonde voedingsstoffen in de superfoods voor een groot deel verloren en dat wil je uiteraard niet.


 


Ben je net zo enthousiast over bijenpollen als ik? En wil je bijenpollen bestellen? Ga dan nu naar de webshop

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

18 − 14 =

Menu